Neumann Informatikaverseny

Az első Neumann programtermék verseny 2003-ban került megrendezésre a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban. A verseny elődje a Garay diák-programtermék verseny, melyet először 1984-ben rendeztek meg a Garay Gimnáziumban szintén Szekszárdon.

A versenyen sok magyarországi és határon túli tehetséges diák mutatta be munkáját, és sokan közülük jelentősebb informatikai cégei dolgozói, vezetői lettek. Többen visszatérő zsűritagok a versenyen, és értékes nyereményekkel próbálják ösztönözni a tanulókat egyre színvonalasabb pályamunkák elkészítésére.

A versenyzők felső korhatára 20 év, alsó korlát viszont nincs, így már volt a versenynek 8 éves résztvevője is, ezzel is igazolva, hogy a tehetségnek nincs időkorlátja.

A verseny vajdasági elődöntőjét a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium szervezi 2012 óta. A szekszárdi döntőhöz hasonlóan a versenyzők itt is 10 percben mutathatják be munkájukat a zsűrinek.

A zseni legfőbb tevékenysége: az elrendezés, az összeillesztés, az összefüggések helyesebb és átfogóbb meglátása. (Eugéne Delacroix)


A weboldalt az Ingenium Alapítvány megbízásából a Levente Labs készítette.
Minden jog fenntartva! 2015–2024 © Ingenium Alapítvány