Fekete Mihály Emlékverseny 2020/21


Kedves Versenyzők, Szülők, Kollégák!


Az idén rendhagyó körülmények között zajlott le a Fekete Mihály Emlékverseny döntője. A közel száz versnyző két részre bontva két külön napon próbált meg megbirkózni a kitűzött feladatokkal. Elmaradt a délutáni közös foglalkozás/előadás, és az ünnepélyes díjkiosztóra sem került sor. Ami a legrosszabb, hogy elmaradtak a találkozások, a beszélgetések is.


Egyelőre azt is eredményként kell elkönyvelnünk, hogy sikerült a versenyt lebonyolítani, és hogy azok a diákok, akiknek a matematikafeladatok megoldása kihívást jelent és talán örömet is szerez, az idén sem lettek megfosztva ettől az élménytől. Köszönjük, hogy a döntőbe jutott tanulók vállalták a versenyzéssel járó fáradtságot. Ugyanígy köszönjük szüleiknek és tanáraiknak, hogy támogatták őket. Enélkül ez a verseny nem létezne. 

Az alábbi dokumentumban megtekinthatők az eredmények. Gratulálunk a döntőben jól szerepelt tanulóknak. Az okleveleket postán küldjük ki az iskolákba. A döntő feladatsorai a megoldásokkal később elérhetők lesznek ezen az oldalon.

Most pedig következzenek az eredmények:

A verseny végeredménye 

(A Bolyai honlapján is elérhetők az eredmények: http://www.bolyai-zenta.edu.rs/)

A korábbi években a verseny legjobbjai továbbjutottak a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyre. Ez most nem így lesz, mivel az NMMV-t a jelen körülmények között a hagyományos formában nem lehet megrendezni. Amennyiben ezen a téren mégis történne valami változás, értesítjük az érintett tanulókat.

Reméljük, a jövő évi (azaz az idei, 2021-es) Fekete Mihály matematikaverseny már a szokásos körülmények között, a szokásos hangulatban fog lezajlani.


a Szervezők

A döntő feladatsorai a megoldásokkal:

Általnos iskola         5. osztály        6. osztály        7. osztály        8. osztály

Középiskola              1. osztály        2. osztály        3. osztály        4. osztály


Nagy akaraterő nélkül nincs nagy tehetség sem. (Honoré de Balzac)


A weboldalt az Ingenium Alapítvány megbízásából a Levente Labs készítette.
Minden jog fenntartva! 2015–2021 © Ingenium Alapítvány